Dr. Kovács Attila

Pszichiáter, addiktológus, orvosi pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa

1995-ben szerzett pszichiáter szakorvosi végzettséget. A Pécsi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikáján évtizedekig osztályvezetői munkakörben dolgozott, részt vesz a graduális és posztgraduális orvosképzésben. Idősek mentális betegségei (demencia) mellett a pszichiátriai zavarok tág körével foglalkozik.

Nagy tapasztalattal, magas szakmai színvonalon, rugalmasan biztosít pszichiátriai szakorvosi ellátást nappali ellátást és bentlakást nyújtó szociális szolgáltatók számára. 

Rendelési idő:
Csütörtök: 14.00-18.00

Telefon: +36 30 615 3155
E-mail: szinapszis.rendelo@gmail.com

Dr. Nagy Ágnes

pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta

Psychiatrist | Psychotherapist
You can contact her with the following issues: psychiartic care and second opinion in english and in german.

2007-ben diplomázott, 2012-ben pszichiátriai szakorvosi, 2021-ben pszichoterapeuta képzettséget szerzett, DREAM és MBT módszerekkel dolgozik. 2007-től a pécsi Pszichiátriai Klinika akut osztályain és a gyógyító spektrum másik szélén, a terápiás közösségi ellátásban (Thalassa Ház) szerzett tapasztalatot a mentális zavarral élők gyógyításában. 2018-tól az első magyar MBT-Ambulancia (az INDIT Közalapítvány mentalizáció alapú terápiás programot nyújtó ellátása) külső munkatársa.  A pécsi orvosképzésben – magyar és német nyelven – oktatóként vesz részt. A Magyar Mentalizációs Egyesület (MaME) tagja, és a Dinamikus Rövidterápiás Egyesület és Alkotó Munkahely (DREAM) vezetőségi tagja. 

Pszichiátriai szakellátást, másodvéleményezést keresők jelentkezését várja. Német és angol nyelvű jelentkezőket is vállal. Online terápiát nem vállal, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül.

Rendelési idő:
Szerda: 10.00-15.00

Email: szinapszis.nagyagnes@gmail.com

Dr. Pusztay Katalin

Pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta.

Psychiatrist | Psychotherapist
You can contact her with the following issues: Psychiartic problems – coping, normative crisis, relationship complaints and conflict in the family.

Dr. Pusztay Katalin, pszichiáter szakorvos, és képzésben levő pszichoterapeuta. Tanult módszereim közé tartozik a DREAM, Család-és Párterápia, illetve EMDR.

Amiben segíteni tud: pszichiátriai zavarok, illetve ezekkel való együttélés, megbirkózás, élethelyzeti elakadások, krízisek; párkapcsolati és családi konfliktusok, nehézségek.

Rendelési idő:
Szerda: 16.00-20.00

E-mail: pusztay.kata@gmail.com

Kosóczki Zsófia

Pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus

Pszichológus diplomáját 2019-ben szerezte meg, kitüntetéssel végzett a Pécsi Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológiai specializációján. Azóta klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus rezidensként dolgozik. Munkája során pszichiátriai és szomatikus osztályon is tapasztalatot szerzett mind ambuláns, mind osztályos betegekkel.
Jelenleg integratív felnőtt pszichoterápiás módszerben képződik. Munkája során relaxációs technikákkal is dolgozik, melyek segítséget jelentenek a stresszteli, szorongásos helyzetekkel
való jobb megküzdésben, illetve csökkenti a szorongáshoz társuló szomatikus tüneteket.
Életvezetési elakadások, kapcsolati nehézségek, szorongás és stresszkezelés, valamint önismeret fejlesztés területén nyújt szakmai segítséget a hozzá fordulóknak.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Szerda: 15.00-19.00

E-mail: kosoczkizs@gmail.com

Török Dominika

pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt, doktorjelölt

Pszichológusi diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, 2020 óta a pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgozik. Az osztályos és ambuláns betegellátás mellett tudományos kutatómunkát végez a PTE Klinikai Idegtudományi Doktori Iskolában, ahol a korai életkorban elszenvedett stressznek, a szociális működések zavarainak és az érzelemszabályozás nehézségeinek az összefüggéseit vizsgálja major depressziós páciensek körében. Telefonos operátorként tapasztalatot szerzett a krízisintervenció, az öngyilkosság megelőzés és a mentálhigiéné témakörében. Integratív pszichoterápiás módszerben képződik, amely az adott pszichés problémára és terápiás célkitűzésre alkalmazható számos elismert és hatékonynak bizonyult módszer ötvözését teszi lehetővé. Szívesen dolgozik relaxációval, stresszkezelést és érzelemszabályozást segítő gyakorlatokkal.

Pácienseivel való munkában fontosnak tartja az elfogadó és empatikus jelenlétet, az aktív figyelmet, a tiszteletet és a hitelességet. A szakmai továbbképzések mellett a kollégákkal való együttműködés biztosítják számára a folyamatos szakmai fejlődést.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Szerda: 16:00-20:00

Telefon: +36 70 600 9645
E-mail:
kt.dominika@gmail.com

Molnár Edit

klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

Pszichológus diplomáját 2003-ban, klinikai szakpszichológusi végzettségét 2007-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen. Dolgozott gyermek- és felnőtt onkológiai osztályon, a pedagógiai szakszolgálatnál kognitív képességek mérésében szakértői munkát, gyermekek és szüleik számára pszichodiagnosztikai és tanácsadási tevékenységet végzett. 2019 óta a pécsi Gyermekklinika pszichiátriai betegeinek ellátásában vesz részt. Integratív felnőtt terápiás módszerekben, séma- és családterápiában képzi tovább magát. Szívesen dolgozik szimbólumokkal, dinamikus megközelítésben, valamint kognitív módszereket, relaxációs, viselkedésváltozást célzó technikákat is alkalmaz. 

Várja szülők jelentkezését, akik gyermekük számára diagnosztikai vagy nevelési tanácsadást kérnek. Emellett fiatal felnőtteknek életvezetési nehézségekben, önismereti kérdésekben, stresszkezelésben, családoknak, pároknak kapcsán nyújt szakmai segítséget.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Hétfő: 15.00-19.00. 

Telefon: +36 30 5851210
E-mail: szinapszis.editmolnar@gmail.com

Károssy Katalin

klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

2002-ben pszichológusként diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen, 2009-ben gyermek klinikai szakpszichológus szakvizsgát tett. Évekig dolgozott ambuláns gyermekpszichiátri ellátás és pedagógiai szakszolgálat területén. Jelenleg a pécsi EEI Gyermekpszichiátriai Szakrendelés munkatársa, ahol a gyermek- és serdülőkori pszichés zavarok, családi élethelyzetek széles spektrumával találkozva, folyamatos fejlődésre ösztönző diagnosztikus és terápiás munkát végez. Család- és párterápiában, mentalizáció alapú terápiában, felnőtt és gyermek EMDR (szemmozgásokkal történő traumafeldolgozás) terén végzett tanulmányokat, jelenleg sématerápiában képződik. Kiemelten érdekli a neurodiverz állapotokkal járó egyéni és családi traumatizáció prevenciója és kezelése.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Hétfő: 15.00-19.00

Telefon: +36 20 254 8193
E-mail: karossykata@gmail.com

Gebhardt Laura

Pszichológus, pedagógiai szakpszichológus jelölt

Pszichológus diplomáját 2020-ban szerezte a Pécsi Tudományegyetemen, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia specializáción. Jelenleg pedagógiai szakszolgálatnál dolgozik, főként képességdiagnosztika, pszichodiagnosztika, nevelési tanácsadás, illetve tehetséggondozás területén. Önkéntesként 2021 óta tevékenykedik egy – hátrányos helyzetű és középosztálybeli gyerekeknek kapcsolódási lehetőségeket nyújtó – egyesületnél, ahol főként pszichoedukációval, illetve más önkéntesek mentális jóllétének támogatásával foglalkozik.

Várja azon szülők jelentkezését, akik nevelési kérdésekben vagy családi nehézségek kapcsán szeretnének tanácsot; illetve azokat a gyermekeket, akik iskolai problémákban, szorongásos vagy magatartási nehézségekben érintettek. Ezen kívül szívesen nyújt segítséget – akár fiatal felnőtteknek is – önismereti kérdésekben, illetve tanulmányokkal, pályaválasztással kapcsolatban.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Csütörtök: 14:00-18:00

E-mail: lauragebhardt96@gmail.com

Fábi Eszter

Pszichológus, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus

2019-ben szerzett pszichológusi diplomát a Pécsi Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológiai specializációján, jelenleg klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus rezidensként dolgozik.

2020 óta a PTE ÁOK Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat és a Student Counselling Service keretén belül végez tanácsadást egyetemi hallgatókkal.

2022-ben kezdte meg doktori tanulmányait a PTE Klinikai Idegtudományi Doktori Iskolában, ahol a kora életkori stressz, az érzelemszabályozás nehézségei és a függőség kapcsolatát vizsgálja borderline személyiségzavarral élők körében.

Jelenleg integratív pszichoterápiás módszerben képződik.

Aktuális élethelyzeti nehézségekkel való megbirkózás, krízis, valamint párkapcsolati és családi konfliktusokkal való munkában nyújthat segítséget.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Kedd: 17.00-20.00.

E-mail: eszter.fabi@gmail.com

Bohner Renáta

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

2007-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia szakán. Ezt követően Pszichiátriai betegek otthonában, majd a Mohácsi Kórház Pszichiátriai osztályán kezdett dolgozni. A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány házi hospice ellátásban is részt vett, illetve 2015 és 2020 között mozgásszervi rehabilitációs osztályon, stroke-on átesett betegekkel foglalkozott. Felnőtt klinikai szakpszichológusi szakképesítését 2020-ban szerezte meg. 

Szakmai érdeklődése középpontjában elsősorban az egyéni krízisek, veszteségek, traumák állnak, illetve az, a folyamat, ahogyan az egyén jelentést ad élete – gyakran fájdalommal teli – eseményeinek. Legszívesebben relaxációval, hipnoterápiával, NLP technikákkal dolgozik. Várja mindazok jelentkezését, akik úgy érzik életvezetésükben elakadtak, veszteséget szenvedtek el (gyász, megváltozott életkörülmények, krónikus betegség), kapcsolati nehézségekkel küzdenek, vagy önismeretük fejlesztéséhez kérnek segítséget.

Rendelési idő:
Csütörtök: 9.00-14.00.

Telefon: +36 20 508 0331
E-mail:  bohnerrenata.pszi@gmail.com

Lőrincz Máté

Pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt

Psychologist 
You can contact him with the following issues: life guidance, relationship and social complaints, stress management, improving self-knowledge.

Pszichológusi diplomámat 2021-ban szereztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, ezt követően a pécsi Pszichiátriai Klinikán klinikai szakpszichológus képzés rezidensként kezdtem dolgozni.
 
Tapasztalatot szereztem mind a kórházi, mind az ambuláns betegek kezelésében. Perui tanulmányutam az addiktológiával kapcsolatos szemléletemet formálta. Jelenleg integratív hipnoterápiás módszerben képződőm.
Közös munkánk elkezdéséhez az önismeret mélyítése mellett, életvezetési elakadásokkal, párkapcsolati nehézségekkel, valamint szorongással kapcsolatos problémákkal kereshetnek. Stresszkezelési technikák és relaxációs gyakorlatok is fontos szerepet kapnak szemléletemben.
 

Rendelési idő:
Kedd: 16.00-20.00

Telefon: +36 30 288 0636
E-mail: matelorincz1@gmail.com

Huszák Eszter

Pszichológus

Pszichológusi diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte kitüntetéssel, Tanácsadás- és Iskolapszichológia szakirányon, 2020-ban. Azóta a PTE Diáktanácsadó Központban dolgozik. Tanácsadóként támogatást nyújt a hozzá forduló klienseknek mindennapi nehézségeik, problémáik sikeres megoldásában. Mindezt a kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat kialakításával teszi: objektív félként segíti a vele szemben ülőt feltárni saját válaszait, erőforrásait és meglévő megküzdéseit. Fontosnak tartja, hogy kliensei megtapasztalhassák, hogy autonóm személyek, akik legjobb belátásuk szerint, szabadon alakíthatják életüket. Szakmai fejlődését továbbképzések, konferenciákon való részvétel és rendszeres szupervízió biztosítja.

Rendelési idő:

Péntek: 15:00-19:00

Email: eszter.huszak@gmail.com

Kocsis Dóra Katalin

Pszichológus, felnőtt klinikai es mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

Pszichológusi diplomáját 2021-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia szakirányán. 2021-óta a PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgozik rezidens klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelöltként.

Munkája során tapasztalatot szerzett pszichiátriai osztályos-, valamint ambuláns páciensekkel. Pedagógiai szakszolgálatnál végzett munkája a rendszerszemlélettel kapcsolatos gondolkodását formálta. 

Szakmai érdeklődése középpontjában az aktuális élethelyzeti nehézségekkel-, elakadásokkal-, a veszteségekkel való megküzdés támogatása, az önismeret elmélyítése, illetve a kapcsolati nehézségekkel való megbirkózás segítése áll. Munkája során legszívesebben dinamikus megközelítésben dolgozik. Várja azok jelentkezését is, akik relaxációs- és stresszkezelési technikákat kívánnak elsajátítani.

Rendelési idő:
Hétfő: 16:00-20:00

Email:kocsis.dori.kati@gmail.com

Kováts-Kasztl Kinga

Pszichológus

Pszichológusi mesterdiplomámat 2020-ban szereztem meg, kitüntetéssel végeztem a Pécsi Tudományegyetem Tanácsadás-és Iskolapszichológia specializációján. Azóta a PTE Diáktanácsadó Központ alapító munkatársaként egyéni, illetve csoportos pszichológiai tanácsadási folyamatok során segítem az egyetem hallgatóit, tanulással kapcsolatos és magánéleti elakadások leküzdésében. Tanácsadó pszichológusként Carl Rogers személyközpontú szemlélete mentén végzem a munkámat, rendkívül fontosnak tartom a nyugodt, bizalmi légkör kialakítását, a kliensben rejlő lelki erőforrások közös megkeresését és hasznosítását az empátia, türelem és a feltétlen elfogadás segítségével.

Várom mindazok jelentkezését, akik úgy érzik, elakadtak jelenlegi élethelyzetükben, esetleg el szeretnének mélyülni az önismeretben, szociális nehézségekkel, párkapcsolati, családi konfliktusokkal, vagy szorongással küzdenek.

Rendelési idő:
Péntek: 15:00-19:00

Email: kovatskinga.tanacsado@gmail.com

Dr. Szlávicz Eszter

Pszichoterapeuta

Pszichoterapeuta, főállásban a PTE ÁOK Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikán dolgozik egyetemi adjunktus munkakörben. Klinikai munkája során oktatással és kutatással is foglalkozik, valamint segítséget nyújt a szomatikus betegek mentális zavarainak ellátásában. Bőrbetegek életminőségével kapcsolatos vizsgálat vezetője. Pszichoterápiás tevékenysége során azonban nemcsak szomatikus betegek ellátására fókuszál. 2022-ben szerzett képesítést dinamikus rövidterápiás módszerből (DREAM).

Rendelési idő:
Kedd: 16:00-20:00
(Átmenetileg nem fogad új pácienseket!)

Email: szinapszis.szlaviczeszter@gmail.com

Havasi Marianna

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Clinical psychologist | Psychotherapist
You can contact her with the following issues: psychic complaints, improving self-knowledge.

Pszichológusként 2004-ben, klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként 2008-ban, pszichoterapeutaként 2015-ben szereztem képesítést. Terápiás módszereim: Autogén tréning, Integratív hipnoterápia, valamint Mindfulness alapú Kognitív Terápia (MBCT), kiegészítve a Tudatos Önegyüttérzés (MSC) erőforrásfejlesztő gyakorlataival.

Szakmai érdeklődésem fókuszában a keleti és nyugati lélekgyógyászat egyesítésének lehetőségei állnak, a jóga és meditáció többezer éves önfejlesztő gyakorlatait igény szerint ötvözöm a modern pszichoterápiás eljárásokkal a mentális gyógyulás szolgálatában. 

Pszichés problémáival illetve önismereti/személyiségfejlesztési igényével forduljon hozzám bizalommal! 

Angol nyelven és online is vállalok pszichoterápiát.

Rendelési idő:
Csütörtök: 15:00-19:00

Email: havasimarina@gmail.com

Dr. Jávor Rebeka

Pszichológus

Psychologist
You can contact her with the following issues: life guidance, relationship and social issues and complaints, stress management, normative crisis (transition from school to work, mid-life crisis), improving self-knowledge.

Pszichológus diplomáját 2014-ben szerezte meg a Pécsi Tudományegyetem kognitív pszichológia specializációján. 2020-ban a PTE Pszichológia Doktori Iskolájában Ph.D. fokozatot szerzett. Autogén tréning gyakorlatvezető és jelenleg sématerápiás módszerben képződik. Munkája során relaxációs, imaginációs, kognitív technikákkal dolgozik, segítve
ezekkel a stresszel való jobb megküzdést, valamint az egyénben rejlő erőforrások felismerését és kiaknázását. Az alábbi nehézségekkel fordulhat hozzá: életvezetési tanácsadás, kapcsolati nehézségek, stresszkezelés, kapcsolatteremtési nehézségek, kapunyitási/kapuzárási pánik, önismeret fejlesztése. Angol nyelvű jelentkezőket is vállal.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Csütörtök: 9:00-13:00

Email: dr.rebeka.javor@gmail.com

Damsa Dániel

Felnőtt klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus

2008-ban diplomáztam pszichológiából, ami mellett informatikusi végzettségem van. Több területen is dolgozva felnőtt klinikai szakpszichológusi végzettséget szereztem. Elsajátítottam az NLP, az integratív terápia és a pszichodráma módszertanát, amik mind a csoportos, mind az egyéni módosult tudatállapoti terápiás munkával lehetővé teszik még a legnehezebb helyzetben folytatott segítségnyújtást is.

Szakmai érdeklődésem középpontjában a személyiség változása áll, melynek fontos eleme a cél, és a belső erőforrások megtalálása. Szívesen kísérem, támogatom a kapcsolati, életviteli, munkahelyi nehézségekkel küzdő klienseimet, biztonságos közeget biztosítva önmaguk megéléséhez, kísérletezéshez, az előrelépéshez.

Rendelési idő:
Péntek: 14:00-20:00

Email: szinapszis.damsadani@gmail.com

Telefonszám:+36 30 691 6196

Sajabó Heléna

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

2008-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán. Ezt követően az INDIT Közalapítvány pécsi KERT Addiktológiai Gondozójában kezdett függőségi problémákkal érkező kliensekkel, és hozzátartozóikkal dolgozni. Emellett 2014 és 2021 között a Harkányi Vasútegészségügyi Mozgásszervi Rehabilitációs Központban folytatott pszichológusi tevékenységet. A pécsi és a harkányi háziorvosi praxisközösséggel együttműködve részt vett szűrőprogramokban és addiktológiai továbbképzésben is.

Felnőtt klinikai szakpszichológusi szakképesítését 2019-ben szerezte meg.

Szakmai érdeklődése középpontjában elsősorban az alkohol – és gyógyszerfüggőség, illetve a társfüggők és a diszfunkcionális családban felnőtt gyermekek nehézségei, a kémiai és viselkedéses függőségek transzgenerációs hatásai állnak.

Várja mindazok jelentkezését, akik akár aktuális élethelyzeti nehézségeikben, önismeretük fejlesztésében, akár saját vagy családtag részéről észlelt függőségi problémáik miatt kérnének segítséget.

Online terápiát, csak áthidaló konzultációként, megkezdett személyes terápiás folyamaton belül vállal.

Rendelési idő:
Csütörtök: 10:00 – 12:00

Telefon: +36 70 398 8355
E-mail: sajabohelena@gmail.com

Varga Petra

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. 2010-ben pszichológusként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Azt követően a Tolna Megyei Kórház pszichiátriai osztályán, majd a pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgozott. 2016-ban klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus szakvizsgát tett, 2020-ban pszichoterapeuta végzettséget szerzett. Dinamikus rövidterápiát (DREAM) és autogén tréninget tanult, emellett mindfulness meditáció oktató, szívesen alkalmazza a tudatos jelenlét alapú intervenciókat is. Jelenleg az Idegsebészeti Klinikán dolgozik, ahol agysérültekkel, illetve krónikus fájdalommal élőkkel végez terápiás munkát. Emellett 2014 óta a PTE-n működő hallgatói konzultációs szolgálat munkatársa.

Rendelési idő:
Átmenetileg nem praktizál.

Dr. Takács Hilda

PhD., felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Munkahelye a PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, megelőzően a család- és gyermekjólét területén és iskolapszichológusként is tevékenykedett. Klienseivel elsősorban mélylélektani, azon belül a jungi analitikus pszichológiai megközelítéssel szeret dolgozni. Érdeklődési körébe tartoznak a különböző kultúrák és a művészetek; a Barcelonai Egyetemen művészettörténetet, a Metafora Művészeti és Művészetterápiás Központban művészetterápiát tanult.

Rendelési idő:
Átmenetileg nem praktizál.

Telefon: +36 30 390 8002
E-mail: takacsh8@gmail.com

Start typing and press Enter to search