Dr. Kovács Attila

Pszichiáter, addiktológus, orvosi pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa

1995-ben szerzett pszichiáter szakorvosi végzettséget. A Pécsi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinikáján évtizedekig osztályvezetői munkakörben dolgozott, részt vesz a graduális és posztgraduális orvosképzésben. Idősek mentális betegségei (demencia) mellett a pszichiátriai zavarok tág körével foglalkozik.

Nagy tapasztalattal, magas szakmai színvonalon, rugalmasan biztosít pszichiátriai szakorvosi ellátást nappali ellátást és bentlakást nyújtó szociális szolgáltatók számára. 

Rendelési idő:
Csütörtök: 14.00-18.00

Telefon: +36 30 615 3155
E-mail: szinapszis.rendelo@gmail.com

Dr. Nagy Ágnes

pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta

2007-ben diplomázott, 2012-ben pszichiátriai szakorvosi, 2021-ben pszichoterapeuta képzettséget szerezett. 2007-től a pécsi Pszichiátriai Klinika akut osztályain és a gyógyító spektrum másik szélén, a terápiás közösségi ellátásban (Thalassa Ház) szerzett tapasztalatot a mentális zavarral élők gyógyításában. 2018-tól az első magyar MBT-Ambulancia (az INDIT Közalapítvány mentalizáció alapú terápiás programot nyújtó ellátása) külső munkatársa.  A pécsi orvosképzésben – magyar és német nyelven – gyakorlati oktatóként vesz részt, a Magyar Mentalizációs Egyesület tagja.  

Pszichiátriai szakellátást, másodvéleményezést keresők jelentkezését várja. Német és angol nyelvű jelentkezőket is vállalok.

Rendelési idő:
Szerda: 10.00-14.00

Email: szinapszis.nagyagnes@gmail.com

Dr. Pusztay Katalin

pszichiáter szakorvos, és képzésben levő pszichoterapeuta

Dr. Pusztay Katalin, pszichiáter szakorvos, és képzésben levő pszichoterapeuta. Tanult módszereim közé tartozik a DREAM, Család-és Párterápia, illetve EMDR.

Amiben segíteni tud: pszichiátriai zavarok, illetve ezekkel való együttélés, megbirkózás, élethelyzeti elakadások, krízisek; párkapcsolati és családi konfliktusok, nehézségek.

Rendelési idő:
Szerda: 16.00-20.00

E-mail: pusztay.kata@gmail.com

Kosóczki Zsófia

Pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

Pszichológus diplomáját 2019-ben szerezte meg, kitüntetéssel végzett a Pécsi
Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológiai specializációján. Azóta klinikai és
mentálhigiénés szakpszichológus rezidensként dolgozik. Munkája során pszichiátriai és
szomatikus osztályon is tapasztalatot szerzett mind ambuláns, mind osztályos betegekkel.
Jelenleg integratív felnőtt pszichoterápiás módszerben képződik. Munkája során relaxációs
technikákkal is dolgozik, melyek segítséget jelentenek a stresszteli, szorongásos helyzetekkel
való jobb megküzdésben, illetve csökkenti a szorongáshoz társuló szomatikus tüneteket.
Életvezetési elakadások, kapcsolati nehézségek, szorongás és stresszkezelés, valamint
önismeret fejlesztés területén nyújt szakmai segítséget a hozzá fordulóknak.

Rendelési idő:
Szerda: 15.00-19.00

Telefon: +36 70 367 2700
E-mail:
kosoczkizs@gmail.com

Karakas-Török Dominika

pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt, doktorjelölt

Pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt, doktorjelölt

Pszichológusi diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte klinikai- és egészségpszichológia szakirányon, 2020 óta a pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgozik. Az osztályos és ambuláns betegellátás mellett tudományos kutatómunkát végez a PTE Klinikai Idegtudományi Doktori Iskolában, ahol a korai életkorban elszenvedett stressz hatását vizsgálja a szociális kognícióra major depressziós betegekben. Az Ifjúsági Lelki Elsősegély Szolgálatnál telefonos operátorként tapasztalatot szerezett a krízisintervenció, az öngyilkosság megelőzés és a mentálhigiéné témakörében. Integratív pszichoterápiás módszerben képződik, amely az adott pszichés problémára és terápiás célkitűzésre alkalmazható számos elismert és hatékonynak bizonyult módszer ötvözését teszi lehetővé.

Pácienseivel való munkában fontosnak tartja az elfogadó és empatikus jelenlétet, az aktív figyelmet, a tiszteletet és a hitelességet. A szakmai továbbképzések mellett a kollégákkal való együttműködés biztosítják számára a folyamatos szakmai fejlődést.

Rendelési idő:
Szerda: 16.00-20.00 

Telefon: +36 70 600 9645
E-mail:
kt.dominika@gmail.com

Molnár Edit

klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

Pszichológus diplomáját 2003-ban, klinikai szakpszichológusi végzettségét 2007-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen. Dolgozott gyermek- és felnőtt onkológiai osztályon, a pedagógiai szakszolgálatnál kognitív képességek mérésében szakértői munkát, gyermekek és szüleik számára pszichodiagnosztikai és tanácsadási tevékenységet végzett. 2019 óta a pécsi Gyermekklinika pszichiátriai betegeinek ellátásában vesz részt. Integratív felnőtt terápiás módszerekben, séma- és családterápiában képzi tovább magát. Szívesen dolgozik szimbólumokkal, dinamikus megközelítésben, valamint kognitív módszereket, relaxációs, viselkedésváltozást célzó technikákat is alkalmaz. 

Várja szülők jelentkezését, akik gyermekük számára diagnosztikai vagy nevelési tanácsadást kérnek. Emellett fiatal felnőtteknek életvezetési nehézségekben, önismereti kérdésekben, stresszkezelésben, családoknak, pároknak kapcsán nyújt szakmai segítséget

Rendelési idő:
Hétfő: 15.00-19.00. 

Telefon: +36 30 5851210
E-mail: szinapszis.editmolnar@gmail.com

Károssy Katalin

klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

2002-ben pszichológusként diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen, 2009-ben gyermek klinikai szakpszichológus szakvizsgát tett. Évekig dolgozott a családsegítés, gyermekvédelem és a pedagógiai szakszolgálatok területén. Jelenleg a pécsi EEI Gyermekpszichiátriai Szakrendelés munkatársa, ahol a gyermek- és serdülőkori pszichés zavarok, családi élethelyzetek széles spektrumával találkozva, folyamatos fejlődésre ösztönző, komplex diagnosztikus és terápiás munkát végez. Család- és párterápiában, mentalizáció alapú terápiában, felnőtt és gyermek EMDR (szemmozgásokkal történő traumafeldolgozás) terén végzett tanulmányokat. 

Várja szülők jelentkezését gyermekükkel kapcsolatos nevelési kérdések, kapcsolati problémák, a mindennapi működést zavaró tünetek esetén, valamint a család számára traumatikus, érzelmi terhet jelentő életesemények feldolgozásához.

Rendelési idő:
Hétfő: 15.00-19.00

Telefon: +36 20 254 8193
E-mail: karossykata@gmail.com

Csernyák Lilla

pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

Pszichológusi diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen, 2018-ban kognitív szakirányon szerezte. Azóta a PTE KK Idegsebészeti Klinikán dolgozik, ahol agysérültekkel, és krónikus fájdalommal élőkkel foglalkozik, aminek része a támogató betegvezetés, krízisintervenció, és a hozzátartozókkal való kapcsolattartás is. 2021 óta a PTE ÁOK Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat munkatársa.
Jelenleg integratív pszichoterápiás módszerben képződik.

Rendelési idő:
Kedd: 16.00-20.00

Telefon: +36 70 226 6436
E-mail: cserli29@gmail.com

Varga Petra

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. 2010-ben pszichológusként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Azt követően a Tolna Megyei Kórház pszichiátriai osztályán, majd a pécsi Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán dolgozott. 2016-ban klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus szakvizsgát tett, 2020-ban pszichoterapeuta végzettséget szerzett. Dinamikus rövidterápiát (DREAM) és autogén tréninget tanult, emellett mindfulness meditáció oktató, szívesen alkalmazza a tudatos jelenlét alapú intervenciókat is. Jelenleg az Idegsebészeti Klinikán dolgozik, ahol agysérültekkel, illetve krónikus fájdalommal élőkkel végez terápiás munkát. Emellett 2014 óta a PTE-n működő hallgatói konzultációs szolgálat munkatársa.

Rendelési idő:
Átmenetileg nem praktizál.

Fábi Eszter

Pszichológus, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

2019-ben szerzett pszichológusi diplomát a Pécsi Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológiai specializációján, jelenleg klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus rezidensként dolgozik.

2020 óta a PTE ÁOK Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat és a Student Counselling Service keretén belül végez tanácsadást egyetemi hallgatókkal.

2022-ben kezdte meg doktori tanulmányait a PTE Klinikai Idegtudományi Doktori Iskolában, ahol a kora életkori stressz, az érzelemszabályozás nehézségei és a függőség kapcsolatát vizsgálja borderline személyiségzavarral élők körében.

Jelenleg integratív pszichoterápiás módszerben képződik.

Aktuális élethelyzeti nehézségekkel való megbirkózás, krízis, valamint párkapcsolati és családi konfliktusokkal való munkában nyújthat segítséget.

Rendelési idő:
Kedd: 17.00-20.00.

E-mail: eszter.fabi@gmail.com

Bohner Renáta

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

2007-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia szakán. Ezt követően Pszichiátriai betegek otthonában, majd a Mohácsi Kórház Pszichiátriai osztályán kezdett dolgozni. A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány házi hospice ellátásban is részt vett, illetve 2015 és 2020 között mozgásszervi rehabilitációs osztályon, stroke-on átesett betegekkel foglalkozott. Felnőtt klinikai szakpszichológusi szakképesítését 2020-ban szerezte meg. 

Szakmai érdeklődése középpontjában elsősorban az egyéni krízisek, veszteségek, traumák állnak, illetve az, a folyamat, ahogyan az egyén jelentést ad élete – gyakran fájdalommal teli – eseményeinek. Legszívesebben relaxációval, hipnoterápiával, NLP technikákkal dolgozik. Várja mindazok jelentkezését, akik úgy érzik életvezetésükben elakadtak, veszteséget szenvedtek el (gyász, megváltozott életkörülmények, krónikus betegség), kapcsolati nehézségekkel küzdenek, vagy önismeretük fejlesztéséhez kérnek segítséget.

Rendelési idő:
Csütörtök: 9.00-14.00.

Telefon: +36 20 508 0331
E-mail:  bohnerrenata.pszi@gmail.com

Lőrincz Máté

Pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt és integratív hipnoterapeuta jelölt
Pszichológusi diplomámat 2021-ban szereztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, ezt követően a pécsi Pszichiátriai Klinikán klinikai szakpszichológus képzés rezidensként kezdtem dolgozni.
 
Tapasztalatot szereztem mind a kórházi, mind az ambuláns betegek kezelésében. Perui tanulmányutam az addiktológiával kapcsolatos szemléletemet formálta. Jelenleg integratív hipnoterápiás módszerben képződőm.
Közös munkánk elkezdéséhez az önismeret mélyítése mellett, életvezetési elakadásokkal, párkapcsolati nehézségekkel, valamint szorongással kapcsolatos problémákkal kereshetnek. Stresszkezelési technikák és relaxációs gyakorlatok is fontos szerepet kapnak szemléletemben.
 

Rendelési idő:
Csütörtök: 16.00-20.00

Telefon: +36 30 288 0636
E-mail: matelorincz1@gmail.com

Dr. Takács Hilda

PhD., felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Munkahelye a PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, megelőzően a család- és gyermekjólét területén és iskolapszichológusként is tevékenykedett. Klienseivel elsősorban mélylélektani, azon belül a jungi analitikus pszichológiai megközelítéssel szeret dolgozni. Érdeklődési körébe tartoznak a különböző kultúrák és a művészetek; a Barcelonai Egyetemen művészettörténetet, a Metafora Művészeti és Művészetterápiás Központban művészetterápiát tanult.

Rendelési idő:
Átmenetileg nem praktizál.

Telefon: +36 30 390 8002
E-mail: takacsh8@gmail.com

Boda-Jörg Adrienn

pszichológus, felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus jelölt

2017-ben szerzett pszichológus diplomát a Pécsi Tudományegyetemen, ahol jelenleg klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus rezidens dolgozik, emellett az integratív hipnoterápiás módszerben képződik. Munkája során, mind a fekvő, mind az ambuláns pszichiátriai betegellátásban tapasztalatokat szerzett, és a Pécsi Egyetem Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgáltatásán keresztül, részt vesz a magyar és külföldi hallgatók lélektani segítésében.

Rendelési idő:
Átmenetileg nem praktizál.

Telefon: +36 20 422 8556
Email: jorgadrienn@gmail.com

Start typing and press Enter to search